تولید زعفران ایروپونیک

تولید زعفران ایروپونیک

تولید زعفران ایروپونیک در ایران و انجام در تمامی شرایظ اب و هوایی دنیا.

زعفران گیاهی است که فقط از طریق تکثیر پیاز ها امکان کشت پیدا میکند.

حتما میدانید که زعفران با تکثیر پیاز کشت میشود و به همین دلیل باید بدانید برای کشت زعفران

به پیاز احتیاج دارید و جز گیاهان کشت از طریق پیاز میباشد و به بذر احتیاجی نیست.

این گیاه متفاوت با طبیعت یک دوره خواب دارد و یک دوره بیداری همه گیاهان معمولا در پاییز

شروع خواب زمستانی دارند ولی این گیاه خاص با رقص بنفش خود طبیعتی خاص و زیبا را ایجاد میکند.

و هنگامی که تمام گیاهان با هوای خوش بهار به گلدهی و میوه دهی میرسند.

زعفران خاص خود را به خوابی عمیق میبرد و این خاص بودن این گیاه را متفاوت با همه گیاهان کرده.

این گیاه در دوره بیداری اش که معمولا از اوایل مهر ماه آغاز می شود، شروع به ریشه دادن و

جوانه زدن می کند و در نهایت در آبان ماه گل می دهد.

عکس تولید زعفران گلخانه ای

کشت سنتی زعفران

در کاشت زعفران و روش سنتی و مرسوم خراسان جنوبی معمولا پیازها را در فصل سوم بهار یعنی خرداد در زمین میکارند

و پس از زمان های مشخص ابیاری در اواسط تا اواخر ابان ماه از زعفران گل میگیرند و پس از آن

باقی مانده پاییز و بهمن ماه از طریق ریشه و برگ تغذیه میشود تا برای سال آینده اماده گلدهی دوباره شوند.

کشت محیط بسته زعفران

در کشت محیط بسته  و تولید زعفران ایروپونیک پیاز ها را در خرداد ماه تا آبان با شرایط خاص و تعریف شده نگه میدارند

و پیازها تیمار شده و تحت نظر قرار میگیرند تا در اواسط ابان تا اواخر ابان گل دهد

و سپس بعد از آن از اوایل اذر ماه تا اواسط ان به خاک متقل میشود

تا تغذیه شود و برای سال اینده اماده گلدهی شود.

تولید زعفران ایروپونیک

مزیت کشت زعفران ایروپونیک

در این روش که شش ماه پیاز را بیرون خاک و تحت کنترل قرار میدهیم

نیروی پیاز تماما برای گلدهی استفاده میشود و از ریشه های بیخودی

و جوانه های اضافی پیاز جلوگیری میکنیم و با کنترل نور و رطوبت و دمای مناسب گلدهی پیاز

به شرایط ایده آل میرسانیم تا گلدهی و عملکرد به حداکثر برسد ,

البته تا حد زیادی عملکرد پیاز به اندازه و قوه پیاز بستگی دارد.

میزان برداشت زعفران

▪️در روش زمین کشت، میزان برداشت زعفران نگین خشک، ۱۰ تا ۱۲ گرم بوده اما در روش گلخانه ای، این مقدار به ۲۰ تا ۲۵ گرم میباشد که البته باید دقت شود به شرطی که پیازهای استفاده شده در دو روش را به یک اندازه کاشته باشیم و شرایط استاندارد تولید هر دو روش اجرا شود .
به این درجه عیار گل میگویند، هر چه عیار گل بالا تر باشد میزان زعفران خشک به دست آمده بالاتر است.

آموزش زعفران گلخانه ای

کیفیت زعفران گلخانه ای

در روش تولید زعفران در محیط سر بسته به دلیل این که تمامی مراحل کنترل میشود و مرحله برداشت تمام اصول بهداشتی رعایت میشود و پیاز کاملا در کنترل مستقیم بوده کیفیت محصول به دست امده به دلیل عدم برخورد مستقیم مور خورشید که بیش از حد آن میتواند باعث کاهش کیفیت ظاهری و عطر زعفران شود و این که هنگام برداشت زعفران گلخانه ای مرغوب هیچ برخوردی با خاک و زمین و گرد و خاک ندارد باعث میشود کیفیت بالایی داشته باشد.

مهندس احمد یزدانی ۰۹۱۲۴۶۵۵۰۷۹

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *