زعفران گلخانه ای مرغوب

زعفران خالص گلخانه ای

زعفران گلخانه ای مرغوب

زعفران گلخانه ای مرغوب را از ما خرید کنید ۰۹۱۲۴۶۵۵۰۷۹

در افسانه‌هاي يونان آمده که زئوس از همتايان خود مي‌خواسته با زعفران حمام کنند تا نيرو جذب کنند

و قدرتشان چند برابر شود! در قديمي‌ترين کتاب پزشکي مصريان که به ۱۵۵۰ سال قبل از تولد عيسي مسيح بازمي‌گردد

از زعفران نام برده شده است. براي آنکه بهتر با خواص اين گياه و نحوه استفاده از آن آشنا شويد مطلب زير را بخوانيد…

خواص زعفران ایروپونیک

مهم‌ترين خواص گزارش‌شده زعفران از قديم تا تحقيقات جديد امروز شامل آثار ضددرد،

ضدافسردگي، ضدسم، ضدادم، ضدعفوني‌کننده، ضداسپاسم، ضدنفخ، ضدسرطان، تقويت‌کننده قواي‌جنسي،

مقوي قلب، خنثي‌کننده راديکال‌هاي آزاد، معرق، هضم‌کننده غذا، قاعده‌آور، خلط‌آور، کاهش‌دهنده کلسترول خون،

کاهش‌دهنده پرفشاري خون، مقوي اعصاب، محافظ اعصاب، مسکن، مقوي معده و مقوي رحم است.

ماساژ دادن و ماليدن لثه‌ها به کمک دم‌کرده زعفران مي‌تواند دردهاي ناشي از رويش دندان

و التهاب لثه را در نوزادان تسکين دهد.

جالب است بدانيد که ژل مخصوص لثه کودکان که بيشتر مادران از آن استفاده مي‌کنند حاوي زعفران است.

زعفران ضدگرفتگي عضلات و نيروبخش است و به‌طور سنتي براي انقباض ماهيچه‌هاي شکمي،

گرفتگي ماهيچه‌ها و دردهاي سيکل ماهانه تجويز مي‌شود.

تحقيقات نشان داده‌اند كه مصرف اين ادويه باعث تحريک احساسات نيز مي‌شود.

درواقع مصرف زعفران افزايش جريان خون و گرم‌شدن بافت‌ها و تحريک جنسي را به همراه دارد.

البته اين ادويه خاص، بافت‌هاي رحم را نيز تحريک مي‌کند. بايد در مصرف آن احتياط هم كرد چون به دليل همين خاصيت،

مصرف زياد از حد آن مي‌تواند عوارض ناخوشايندي مانند خون‌ريزي را به دنبال داشته باشد!

طبق تحقيقات جديد در اسپانيا نيز مصرف دائم زعفران به کاهش امراض قلبي کمک مي‌کند.

در تحقيقات ديگر نيز آثار کاهش تري‌گليسيريد و کلسترول زعفران به اثبات رسيده است.

محققان حتي مصرف آن و فوايدش را در افراد افسرده با تاثيرات داروي پروزاك (فلوكستين) مقايسه کرده‌اند

و نتايج يکساني به‌دست آورده‌اند.

زعفران گلخانه ای مرغوب
مقدار مصرف مجاز زعفران

۱۰ تا ۱۵ عدد از رشته‌هاي زعفران که حدود يک‌دهم گرم وزن دارد براي يک نوبت مصرف مجاز است.

مقدار مصرف در يک روز نه در يک نوبت مي‌تواند تا يک گرم باشد ولي مصرف يک گرم آن در يک نوبت

ممکن است باعث حالت تهوع و استفراغ شود و مصرف بيشتر از ۵ گرم آن در يک نوبت ممکن است

باعث خون‌ريزي‌هاي مختلف به‌خصوص از رحم، سقط جنين و مرگ شود. حتي زياده روي در مصرف

اين ادويه مي‌تواند باعث خون‌ريزي رحمي، اسهال خوني، بروز خون در ادرار، خون‌دماغ، خون‌ريزي کنار

لب و چشم، زرد شدن پوست و زرد شدن غشاي مخاطي شود. البته حداکثر ميزان کشنده

زعفران ۲۰ گرم ثبت شده است. به هر حال استفاده از زعفران به هر شکل و در هر فرآورده‌اي

تا روزي يک دهم گرم براي افراد بالغ بلامانع است و درصورتي که هر روز مصرف نشود،

مي‌تواند مصرف يک روز آن بيشتر از يک‌دهم گرم و کمتر از يک گرم باشد.

کاربرد زعفران گلخانه ای

در غذاها يا نوشيدني‌ها مي‌توان پودر زعفران را مستقيما مورد استفاده قرار داد يا روي پودر

ابتدا کمي آب ولرم افزود و پس از چند دقيقه خيس خوردن، آن را با قاشق کمي هم زد و سپس اضافه کرد.

تفاوتي که زعفران با ديگر گياهان دارد، اين است که چون سفت و سخت نيست، نياز به زمان زيادي ندارد

تا مواد و ترکيب‌هاي مفيدش از آن خارج شود زيرا بافت‌هاي نرم گياهي زود مواد را از خود خارج مي‌کنند.

اين ادويه را اگر به‌طور درسته هم در غذا بريزيم، رنگ و مزه خود را پس مي‌دهد و براي آنکه اين روند

سريع‌تر شود، بهتر است زعفران را کمي در آسياب نرم و آن را مرطوب کنيم. البته براي بهتر پودرشدن

زعفران توسط آسياب‌هاي کوچک بهتر است به حدود ۱ تا ۵ گرم زعفران يک يا دو حبه قند اضافه کرد.

همچنين مي‌توان زعفران را در‌هاون‌هاي کوچکي که اکثرا از مرمر ساخته‌شده به‌طور مستقيم نرم و پودر کرد.

شرايط نگهداري زعفران گلخانه ای

براي نگهداري ايده‌آل، زعفران بايد از نور و رطوبت محافظت شود. بهترين ظروف نگهداري زعفران

در درجه اول ظروف فلزي و بعد ظروف شيشه‌اي رنگي است. ظروف پلاستيکي براي نگهداري

مناسب نيستند زيرا در مدت کوتاهي اسانس آن کم شده و از مرغوبيت زعفران کاسته مي‌شود.

همچنين بهتر است هنگام مصرف به‌صورت پودر درآيد يا پودر آن در زمان کوتاهي مصرف شود

چون اسانس از پودر زودتر تبخير مي‌شود. در ضمن، دم‌کرده زعفران را مي‌توان در قسمت

خنک يخچال تا يک هفته نگه داشت.

 

فروش زعفران ایروپونیک

انواع تقلبي زعفران ایروپونیک

جالب است بدانيد زعفران از جمله گياهاني است که با توجه به قيمت بالاي آن متاسفانه

گاهي تقلب‌هايي در آن صورت مي‌گيرد. حتي گاهي ديده شده که به جاي زعفران،

پودر آجر به مشتري فروخته شده است. يکي از مهم‌ترين تقلب‌هاي زعفران جازدن گل‌رنگ است.

گل‌رنگ از نظر شکل ظاهري به زعفران شباهت بسياري دارد ولي از نظر بو و خاصيت با آن متفاوت است.

گل‌رنگ مي‌تواند رنگي شبيه به زعفران توليد کند. به همين دليل در بسياري از جاها مانند

آمريکا به جاي زعفران از آن استفاده مي‌كنند.

راه تشخيص مرغوبيت زعفران ایروپونیک

زعفران خوب و خالص را مي‌توان از طريق رنگ و بو تشخيص داد. رنگ زعفران مرغوب،

زرد مايل به نارنجي قرمز است. در ضمن زعفران بوي بسيار مطبوع و نافذي دارد که

زعفران گلخانه ای به دلیل استریل بودن شرایط پررش و همین طور روشهای بهداشتی

برداشت کیفیت بالایی دارد.به این منظور کشت و تولید زعفران گلخانه ای در کشور رواج پیدا کرده

و طرفداران زعفران حاصله از این روش در کشور بیشتر هم شده است.

به‌طوري كه هر چه بوي زعفران بيشتر باشد، يعني تازه‌تر است. نبايد فراموش کرد

که بوي کم نشانه کهنه بودن زعفران يا خالص نبودن آن است.

طعم و رنگ خوب زعفران به نوع زعفران هم بستگي دارد. در غذا هرچه زعفران غليظ‌تر باشد،

رنگ آن زرد پررنگ‌، زرد مايل به طلايي يا قرمز مي‌شود.

هرچه رقيق‌تر باشد، رنگ‌ آن کمتر مي‌شود. اگر زعفران تازه باشد و دور از گرما،

نور‌ آفتاب و رطوبت در ظروف شيشه‌اي در بسته در شرايط خوب نگهداري شده باشد.

و از نظر اکولوژيک کشت آن در شرايط آب‌و‌هوايي مناسب باشد، مزه و بويش بهتر خواهد بود.

فراموش نکنيد زعفران‌هاي دسته‌اي مرغوب‌ترين نوع زعفران هستند و

طي روند جابه‌جايي ممکن است قسمتي از زعفران خرد شود و تنها

قسمت پايين آن باقي بماند که از مرغوبيت زعفران و ارزش آن مي‌کاهد.

دکتر صالحي‌سورمقي/متخصص فارماکوگنوزي و استاد دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي تهران/ناگفته هاي يک گياه معطر

البته در روش های سنتی تولید زعفران زعفرانی که ارگانیک کشت شده و با کودهای آلی

نظیر ورمی کمپوست تغذیه شده باشد از نظر سلامت زعفران هم مهم میباشد /

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *